Je vloer is bepalend voor de sfeer in huis. Hij is de basis van je gehele interieur. Daarom is het belangrijk dat je de juiste keuzes maakt. Maar er zijn zoveel verschillende soorten vloerbedekking voor de woonkamer! Door van tevoren duidelijk te hebben welke sfeer je wilt uitstralen, kunnen wij je hierin adviseren.

1. Een ruimtelijke sfeer

Vrijwel ieder huis heeft wel een lastig aspect. Een smalle hoek of een lange kamer. Door de juiste vloer te kiezen kun je hierop inspelen. Gebruik brede planken, dan oogt de kamer al snel langer. Daarnaast is het effectief om de planken in de lengte te leggen. Dan lijkt de kamer optisch groter. Kies ook voor lichte tinten. Zowel in je vloer, muren als plafond. Licht staat voor ruimte!

2. Een warme sfeer

Vooral in de wintermaanden is een knusse woonkamer heerlijk. Door tapijt of een vloerkleed te gebruiken, wordt meer warmte vastgehouden. Het geeft ook een warmere uitstraling aan je woonkamer. Wil je het toch liever bij alleen een houten vloer houden? Focus je dan op warme, donkere tinten. Gerookte vloeren zijn een goede optie. Hierdoor is de tint namelijk warmer.

Wil je letterlijk een warm gevoel uit je vloer halen? Laat je dan adviseren voor de juiste vloer bij vloerverwarming. Een PVC vloer is hierbij vaak een goede keuze. Kom langs bij ons in Utrecht om de mogelijkheden in kaart te brengen.

3. Een rustgevende sfeer

Na een drukke werkdag is je huis je oase. Een plek om terug te keren. Een PVC vloer draagt bij aan deze rust, omdat het geluid dempt. Dat scheelt al veel drukte in huis! Daarnaast is het verstandig om een geschuurde vloer te kiezen. Bij een geschuurde vloer zie je de nerftekening minder goed, wat rustiger oogt. Laat de vloer doorlopen in alle kamers, zodat het één mooi geheel wordt.

4. Een rauwe en industriële sfeer

Een industrieel en robuust interieur is helemaal van nu. Om dit juist toe te passen in je woonkamer, zijn brede planken de juiste keuze. Dit zie je vaak terug bij parket. Dit staat stoer en rauw, vooral wanneer je voor grijstinten gaat. Ook landelijke planken met noesten passen goed bij deze stijl. Zorg wel dat je deze noesten vooraf goed behandelt! Als vloerenbedrijf kunnen wij je daar uiteraard in adviseren.

5. Als het gemak voorop staat

Als je een drukbezet leven hebt, is een makkelijk te onderhouden vloer ideaal. Laminaat bijvoorbeeld. Dat kun je bovendien gemakkelijk zelf leggen, maar uiteraard ook laten doen door jouw vloerenbedrijf. Ook PVC is een mogelijke optie hierbij. Wegens de PU-afwerking is slijtage niet snel zichtbaar bij deze vloeren. Een parketvloer kost vaak juist iets meer zorg.

Als gespecialiseerd vloerenbedrijf in Utrecht weten wij hoe lastig een vloer kiezen is. Kom langs bij ons in Utrecht om jouw ideale vloerbedekking te bespreken! Weet je al welke richting je op wilt? Vraag dan online een offerte aan.

Vind je dit een leuke blogpost? Delen mag, graag zelfs.