Er zijn veel soorten vloerbedekking voor bijvoorbeeld jouw woonkamer. Houd je van de warme en natuurlijke uitstraling van echt hout, dan is parket jouw vloer! Parket geeft een zeer luxe look aan je huis. Heb jij jouw droomhuis voor tientallen jaren gevonden? Een parketvloer is een investering voor de lange termijn en verhoogt de waarde van jouw huis.

Wat is een parketvloer?

Parket is een vloerbedekking die uit houten delen bestaat in verschillende formaten, die in verschillende parketsystemen gelegd kunnen worden. Houten planken die na het leggen geschuurd, gelakt en geolied moeten worden noemen we massief parket. Lamelparket daarentegen bestaat uit samengestelde delen of planken die geolied of gelakt geleverd worden. Of onbehandeld als je dat wilt.

Welke typen parketvloer zijn er?

Een parketvloer onderscheidt zich door de houtsoort. Zoals eikenhout, merbau, afzelia en iroko. Daarnaast wordt steeds meer gespeeld met de breedtes en lengtes van planken. Ook kan er verschil worden gemaakt in de manier van afwerken en bewerken en in het aantal noesten in planken.

Hoe dik is lamelparket?

De volgende typen parket bestaan uit verschillende diktes.

Het strokenparket

Het strokenparket bestaat uit dikke hardhouten stroken van 9 tot 22 mm en zijn tot 30 cm breed in verschillende lengtes.

Het visgraatparket

Het visgraatparket is er in verschillende maten. Deze vloeren zijn ongeveer 6 mm dik en op triplex- of spaanplaat gelijmd, maar zij kunnen ook dikker zijn.

Het panelenparket

Veelal zie je dit type parket in statige herenhuizen. Het panelenparket is van eiken. De parketpanelen zijn ongeveer 8,5 mm dik en zijn er in allerlei patronen en maten.

Hoe vaak moet je parket schuren?

Een parketvloer onderhoud je in het algemeen door dagelijks vuil en stof te verwijderen met een stofdoek of stofzuiger. En door een paar keer per jaar de vloer met name op slijtplekken te schuren en in de was, de olie of de lak te zetten.

Hoe voorkom je beschadigingen aan je parketvloer?

Voorkomen is beter dan genezen. Je parketvloer heeft minder periodiek onderhoud nodig als je de volgende zaken in het oog houdt:

  • Doe viltjes onder je meubels
  • Zorg voor een goede mat bij de voordeur
  • Zet je bloempotten niet rechtstreeks op de vloer
  • Zorg voor een goede luchtvochtigheid

Waar vind je hulp bij jouw parketvloer?

Om jou te helpen bij het maken van jouw keuze ben je bij Budgetvloer aan het juiste adres!
Door het stellen van goede vragen komen wij er samen met jou achter wat het beste bij jou en jouw woonsituatie past! Een parketvloer moet vakkundig gelegd worden. Bij Budgetvloer tref je het met zijn gratis legservice!

Onze missie

Onze missie is om jou te helpen met het kiezen, kopen en leggen van een kwaliteitsvloer. Wij hebben verschillende vooraanstaande merken. Voor elk budget! Kom daarom langs in onze winkel in Utrecht aan de Woonboulevard. Wij hebben bovendien de grootste voorraad houten vloeren van Utrecht.