Laminaat

Een vloer is bepalend voor jouw interieur en moet lang mee gaan. Welke uitstraling je ook wilt in jouw huis, kantoor of andere ruimte, met laminaat kan het allemaal! Van een klassieke tot een trendy woonstijl.

Een vloer koop je voor een langere periode. Daarom kies je voor duurzaamheid. Je wilt ook graag gemak. En je wilt je vloer makkelijk kunnen onderhouden.

Wat is een laminaatvloer?

Een laminaatvloer is een gelaagde vloer. Laminaat bestaat uit vier basislagen. De toplaag, de decorlaag, de drager en de contra laag of tegenlaag. In 1977 werd laminaat voor het eerst gebruikt voor vloeren. Sinds die tijd heeft laminaat een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt en is het nu een geliefde vloer.

1

De toplaag

De toplaag bepaalt de sterkte van het laminaat, de kleur en de structuur. Bovendien zorgt deze laag ervoor, dat de vloer niet verkleurt door UV-straling.

2

De decorlaag

De decorlaag is een foto met zeer hoge resolutie van echt hout of echte tegels. Door de speciale technieken krijgt het laminaat hiermee haar uitstraling. Met melaminehars wordt de laminaatvloer afgewerkt.

3

De drager

Deze laag is gemaakt van vochtbestendig HDF, die gelijmd is.

4

De tegenlaag

Deze laag zorgt ervoor dat de plaat niet krom zal trekken. Voorwaarde is dat de vloer op de juiste wijze gelegd en onderhouden wordt.

Een laminaatvloer heeft verschillende ontwerpen; er is altijd iets voor jou bij! Daarnaast is hij snel en eenvoudig te plaatsen. En niet te vergeten is een laminaatvloer duurzaam.

Welke soorten laminaat zijn er?

Er zijn dessins te over! Denk bijvoorbeeld eens aan de houtsoorten eik of kastanje, licht of wit, grijs of natuur. Met zaagsneden of geolied. Houd je meer van de betonlook? Dan is er beton in warmgrijs of donkergrijs bijvoorbeeld. Ook is er keramiek en marmer.

Waar vind je hulp bij jouw laminaatvloer?

Om jou te helpen in het maken van jouw keuze ben je bij Budgetvloer aan het juiste adres!
Door het stellen van goede vragen komen wij er samen met jou achter wat het beste bij jou en jouw woonsituatie past! Durf je de laminaatvloer niet zelf te leggen? Of heb je geen tijd? Bij Budgetvloer tref je het met zijn gratis legservice!

Onze missie

Onze missie is om jou te helpen met het kiezen, kopen en leggen van een kwaliteitsvloer. Voor elk budget! Kom daarom langs in onze winkel in Utrecht aan de Woonboulevard. Wij hebben bovendien de grootste voorraad van Utrecht. Dus ook de snelle starter zit bij ons goed!