PVC

Als alternatief voor laminaat, parket of natuursteen is de PVC vloer zeer populair. Met een PVC vloer haal je kwaliteit en duurzaamheid in huis. PVC vloeren zijn daarnaast sterk, makkelijk te onderhouden, stabiel en stil.

Wat is een PVC vloer?

PVC staat voor ‘Polyvinylchloride’. Dat is een soort kunststof. Bij toeval ontdekt in de 19e eeuw. Dit materiaal is dun en soepel. Tegenwoordig gebruiken we het ook voor vloeren. PVC vloeren worden in stroken geleverd, net als laminaat. PVC vloeren zijn echter dunner dan de laminaat stroken. Een ander verschil met laminaat is dat PVC vloeren het geluid goed dempen en beter geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming. PVC vloeren zijn bijna niet te onderscheiden van houten vloeren. Ook in winkels worden PVC vloeren veel gebruikt, vanwege de slijtvastheid.

Hoe onderhoud je je PVC vloer?

De PVC vloer beschikt over de zogenaamde PU-afwerking. Deze laag gaat slijtage tegen. Een PVC vloer kan wel 25 jaar mee gaan! Budgetvloer adviseert jou om de PVC vloer jaarlijks te behandelen met een ‘polish’.

Wanneer kies je zeker voor een PVC vloer?

Budgetvloer helpt jou graag in het maken van jouw keuze voor de juiste vloer. In onze winkel stellen wij jou de vragen die nodig zijn om tot een goede keuze te komen. Nu kun je alvast met deze vragen aan de slag!

Zijn de volgende situaties op jouw ruimte van toepassing?

  • Je wilt een vloer in vochtige ruimte, zoals een keuken of badkamer
  • Je wilt je vloerverwarming gebruiken
  • Je wilt geen geluid horen
  • Je wilt een houten vloer of tegelvloer
  • Je bent op zoek naar een kwalitatieve en duurzame vloer

Dan kies je vrijwel zeker het beste voor een PVC vloer.

Veel keuze in PVC

Er is heel veel keuze qua stijlen als je kiest voor een PVC vloer.

Bij Budgetvloer kun je de verschillende stijlen bekijken. Budgetvloer beschikt over de grootste voorraad van Utrecht! En staat voor kwaliteitsmerken voor elk Budget. Bekijk hier de merken van Budgetvloer.