In vloeren is er keuze te over. PVC, laminaat, parket, tapijt… Of gaan we toch voor een kleed? En leggen we in de keuken dan een andere, vochtbestendige vloer? Dit zijn vragen die door ieders hoofd spoken als de vloer toe is aan vervanging. Niet zo gek ook. Je wilt een weloverwogen keuze maken. Dat scheelt immers in de toekomst. Tot de mogelijkheden behoort de PVC vloer. Wij geven je 5 redenen om voor deze vloer te kiezen!

Een PVC vloer is makkelijk in onderhoud

Ben je op zoek naar een vloer die weinig tijd kost? Dan is een PVC vloer de juiste optie. Er zijn geen naden en kieren waar vuil tussen gaat zitten; het oppervlak is mooi glad. Van tevoren is de vloer ook al goed vuilafstotend bewerkt. Kortom: een kind kan de was doen. Zo nu en dan een stofzuiger of een dweil eroverheen is vaak al genoeg. Toch is voorkomen beter dan genezen, dus zorg wel dat er zo min mogelijk vuil op de vloer komt. Leg bij de deuren een schoonloopmat en zet meubels op een stukje vilt.

Een PVC vloer is ideaal voor vloerverwarming

Veel vloeren isoleren warmte bij het gebruik van een vloerverwarming. PVC vloeren niet: deze geleiden juist! Dat is een win-win situatie. De warmte uit de vloerverwarming wordt namelijk optimaal benut en doordat de vloer deze warmte vasthoudt en verspreidt, is minder energie nodig. Het aanzetten van een extra verwarming is vaak niet meer nodig. Een PVC vloer kan dan zelfs als hoofdverwarming worden gebruikt.

Een PVC vloer gaat lang mee

PVC vloeren staan bekend om een ijzersterk imago; ze gaan jaren mee. De vloeren zijn voorzien van een goede slijtlaag. Van krassen zal nauwelijks sprake zijn! Daarnaast kan de PVC vloer ook prima tegen vocht en water. Het duurzame, sterke karakter van deze vloeren voorkomt dat je over enkele jaren weer een nieuwe vloer moet leggen. Kostenbesparend en milieubewust dus!

Een PVC vloer is geluiddempend

Er is niets fijners dan na een drukke dag thuis te komen in een oase van rust. De vloerkeuze kan zeer bepalend hiervoor zijn. Door te kiezen voor een PVC vloer, kies je voor een geluiddemper. Het materiaal absorbeert het geluid, in plaats van het te weerkaatsen. Kom maar op met die rust!

Een PVC vloer kan in iedere kamer gelegd worden

Doordat een PVC vloer slijtvast is en goed tegen vocht kan, kan deze in vrijwel iedere ruimte gelegd worden. Ook in de badkamer. Of in de keuken. Dan kun je dus gemakkelijk en voordelig één vloer aanschaffen. Dat scheelt je kosten, want dan kan die ook in één keer gelegd worden. Daarnaast geeft dit ook een mooie sfeer aan je huis. Alles past mooi bij elkaar en doordat de vloer mooi overloopt, wordt een rustige, samenhangende look gecreëerd.

Dit zijn slechts 5 redenen. Er zijn er zeker nog een paar meer! Ben je benieuwd of wil je advies? Neem dan contact met ons op. Als gespecialiseerd vloerenbedrijf aan de Woonboulevard in Utrecht staan onze medewerkers voor je klaar. Voor ieder budget en voor iedere ruimte stellen zij de beste offerte voor je op.

Vind je dit een leuke blogpost? Delen mag, graag zelfs.