Eindelijk, de zomer is in zicht! We hebben alweer een paar mooie dagen achter de rug en de zon doet goed zijn best. We brengen meer tijd buiten door, maar ook onze parketvloer heeft aandacht nodig. Dan geniet je ook de komende maanden nog van je houten vloer. Ben jij al klaar voor de zomermaanden?

  1. Voorjaarsschoonmaak

Een goed begin is het halve werk. Maak in de lente een dagje vrij voor een grote onderhoudsbeurt voor je vloer. Maak alles stof- en vuilvrij en zet je parketvloer in bijvoorbeeld lak of olie. Laat je adviseren door de specialisten van Budgetvloer over wat het juiste is voor jouw vloer. 

  1. Deurmatten neerleggen

In de zomer zijn we meer buiten en nemen we dus ook meer van buiten mee naar binnen. Denk aan zand, steentjes en takjes. Dit kan je vloer beschadigen! Leg bij de voor- en achterdeur in huis een goede mat neer en zorg dat iedereen zijn voeten veegt. Dat scheelt een stofzuigbeurt én je vloer raakt minder snel beschadigd. 

  1. Weg met dat kleed! 

Een kleed staat knus in de winter en houdt warmte vast. Ideaal, want koude voeten is ook maar niets. In de zomer is dat kleed eigenlijk helemaal niet nodig. Gooi een frisse wind door je interieur en berg dit winterse accessoire voor een paar maanden op. Het voelt net als een nieuw huis! 

  1. Bescherming tegen accessoires en decoratie

Bloemen, plantjes, vazen: het staat erg leuk in de zomer. Al die kleurtjes fleuren je huis echt op. Zorg wel dat je alles voorziet van een goede bescherming aan de onderkant, zodat er geen krassen komen op je vloer. Je kunt er een matje onder zetten, of vloerbescherming kopen zoals viltdoppen of rubber.

  1. Gebruik je gordijnen

Op den duur zal zonlicht je houten vloer gaan verbleken. Dat zie je niet in een aantal dagen. Wel in een aantal jaar. Ben je een dag op kantoor of een paar dagen op stap? Doe dan de gordijnen dicht om je vloer te beschermen tegen zonlicht. 

Wil jij ook een houten vloer kopen of een parketvloer kopen?

Dan helpen wij je graag! Als specialistisch vloerenbedrijf in Utrecht ben je de hele week door welkom voor advies. Online kun je vast een kijkje nemen bij ons assortiment parketvloeren of een offerte aanvragen. Houd ook onze acties in de gaten.

Vind je dit een leuke blogpost? Delen wordt zeer gewaardeerd.