Laminaat, parket, houten vloeren… de keuze is enorm als je een vloerenbedrijf binnenloopt. Maar hoe weet je nu wat bij jou past? Welke vloer geschikt is voor jouw huishouden en jouw wensen? Grote kans dat lamelparket tot de mogelijkheden behoort. En wellicht is het ook nog eens de juiste keuze!

1. Handig met vloerverwarming

Heb je in de winter graag warme voeten? Dan is vloerverwarming ideaal, mits deze goed samen gaat met je vloer. En gelukkig is dit een heel goede combinatie met lamelparket! Deze vloer is namelijk een stuk dunner dan een massief houten vloer, waardoor warmte beter tot zijn recht komt. Daarnaast is de werking van muur tot muur van deze vloer ook een stuk minder. Een dubbele reden om lamelparket met vloerverwarming te combineren dus.

2. Makkelijk met kinderen

Als de kinderen de hele dag in en uit rennen, is het fijn als je vloer snel en gemakkelijk schoon te maken valt. Lamelparket heeft een gladde toplaag en de planken lopen vaak naadloos in elkaar over. Hierdoor lijkt het net één geheel. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat deze vloeren weinig groefjes en gleuven hebben waar vuil tussen kan gaan zitten. Haal er regelmatig een dweil overheen en zorg eenmaal per jaar voor goed onderhoud, zoals schuren of in de olie zetten. Wij adviseren je graag in het onderhoud van je vloer.

3. Goed voor de portemonnee

Lamelparket is op een aantal manieren goed voor je portemonnee. Om te beginnen is het vaak vele malen goedkoper dan een massief houten vloer. Dit omdat hout een dure grondstof is en bij lamelparket wordt er minder van gebruikt dan bij een massieve vloer. Ook is het leggen vaak goedkoper. Ga je voor brede planken, dan is lamelparket namelijk zwevend te leggen. De handige doe-het-zelver kan dat zelf en anders is het niet tijdsintensief om dat te laten doen.

Een houten vloer is ingewikkelder, vergt meer tijd en moet door een specialist gedaan worden. Ook ben je hierbij meer geld kwijt aan het lijmen.

En verder?

Natuurlijk is ook binnen lamelparket nog veel keuze. Zo kun je kiezen voor verschillende patronen, diktes en kleuren. Ook is er variatie in prijsklassen. Maar let op: goedkoop is niet altijd beter! De toplaag kan wellicht goed en mooi zijn, maar het is ook van belang dat de onderliggende lagen van goede kwaliteit zijn. Bij Budgetvloer helpen we je graag en bieden we kwalitatieve merken aan die langdurig meegaan. Kom bij ons langs in Utrecht voor advies op basis van jouw wensen en woonsituatie.

Online een offerte aanvragen? Dat kan hier.